fbpx

Mercedes-Benz SL R107: een modeloverzicht

De Mercedes-Benz R107 is de SL generatie van de jaren ’70 en ’80. Ze staan wereldwijd bekend om hun veelzijdigheid, hun betrouwbaarheid en aangename rijervaring. Intussen rijden de eerste modellen meer dan 50 jaar rond. De jongste exemplaren zijn 35 jaar en ouder, echte klassiekers dus. Het kopen van een R107 kan echter enkele vragen oproepen. Wat zijn de verschillen tussen de generaties? Welke unieke kenmerken hebben ze? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het aankopen?

Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over alle R107-modellen, inclusief hun onderlinge verschillen.

  • Een overzichtsschema van generaties en uitvoeringen
  • Fysieke kenmerken per generatie
  • De voor- en nadelen van elke generatie
  • Een realistische budgettering vanuit de praktijk
  • Veelgestelde vragen over het model

Een overzicht van de drie generaties

De Mercedes R107 is in drie generaties geproduceerd, elk met zijn eigen unieke kenmerken en motorisaties. In onderstaand schema hebben we deze generaties overzichtelijk uitgelicht. U vindt details over de transmissie en verschillende motoropties, van de 280 SL tot de 560 SL. Ook de verschillen tussen “Europese” en Amerikaanse uitvoeringen komen aan bod. 

* BHP staat voor “Brake Horsepower” en is een maat voor het vermogen van een motor. Het is een standaard eenheid die wordt gebruikt om de kracht van een motor te meten voordat enige verliezen door accessoires zoals de dynamo, waterpomp of andere onderdelen van de aandrijflijn worden afgetrokken.

De kenmerken per generatie

Hieronder vindt u de unieke herkenningspunten, evenals de sterke en minder sterke punten van de verschillende modellen. Daarnaast geven wij u een richtlijn voor het verwachte budget, afhankelijk van de staat van het voertuig.

Generatie 1: (1971 - 1980) 280 SL, 350 SL, 450 SL

Herkenningspunten

  1. B-stijl chroom vlak
  2. Puntige hoofdsteunen of geen hoofdsteunen bij heel vroege versies
  3. Zetels met vlakke rugleuning vooraan
  4. Oude stuurtypes – ribbels links en rechts
  5. Geen economy meter
  6. Vlakke voorbumper
  7. Chrome deurklinken
  8. 14 inch lichtmetalen ‘kroonkurk’ velg of stalen velg met deksel

Motorisch/injectie: Bosch D-Jetronic tot 1976, daarna Bosch K-Jetronic

Sterke punten

  • Grootste oldtimergevoel en betrokkenheid bij rijden
  • Gemiddeld de laagste aankoopprijzen
  • Meest klassieke design en look

Minpunten

  • Meest gevoelig aan roest
  • Moeilijker om een goed exemplaar te vinden
  • Hoger verbruik

Realistisch budget uit de praktijk

  • Wrak of zeer groot project   €3.000 – €12.000
  • Rijdend met veel werk   €15.000 – €25.000
  • Goede wagen met verbeterpunten   €25.000 – €40.000
  • Zeer goede tot perfecte staat   €40.000 – €75.000

Generatie 2: (1980 - 1985) 280 SL, 380 SL, 500 SL

Herkenningspunten

  1. B-stijl chroom met trap
  2. Ronde hoofdsteunen 
  3. Zetels met vlakke rugleuning vooraan
  4. Vlak stuur of stuur met airbag (zeldzaam)
  5. Economy meter
  6. Zwarte strip onder de voorbumper
  7. Chrome deurklinken
  8. 14 inch lichtmetalen ‘kroonkurk’ velg of stalen velg met deksel

Motorisch/injectie: Bosch KA-Jetronic

Sterke punten

  • Combineert het beste van twee werelden
  • Meest betrouwbare motoren
  • Veel doorontwikkeling t.o.v. eerste modellen

Minpunten

  • Weinig goede V8 uitvoeringen geproduceerd
  • Minder vermogen dan de derde generatie

Realistisch budget uit de praktijk

  • Wrak of zeer groot project   €4.000 – €15.000
  • Rijdend met veel werk   €15.000 – €30.000
  • Goede wagen met verbeterpunten  €30.000 – €45.000
  • Zeer goede tot perfecte staat  €45.000 – €85.000

Generatie 3: (1985 -1989) 300 SL, 420 SL, 500 SL, 560 SL

Herkenningspunten

  1. B-stijl chroom met trap
  2. Ronde hoofdsteunen 
  3. Zetels met gebogen zijsteun vooraan
  4. Vlak stuur of stuur met airbag
  5. Economy meter
  6. Voorbumper met grote onderspoiler
  7. Plastiek deurklinken
  8. 15 inch lichtmetalen ‘putdeksel’ velgen

Motorisch/injectie: Bosch KE-Jetronic

Sterke punten

  • Hoogste bouwkwaliteit en afwerking
  • Bijna modern rijcomfort
  • Hoogste vermogens en meeste opties

Minpunten

  • Hoogste aankoopprijzen
  • Complexer door meer systemen en begin van elektronica
  • Minder klassieke look

Realistisch budget uit de praktijk

  • Wrak of zeer groot project   €5.000 – €15.000
  • Rijdend met veel werk   €15.000 – €35.000
  • Goede wagen met verbeterpunten  €35.000 – €50.000
  • Zeer goede tot perfecte staat  €50.000 – €95.000

Overzicht kenmerken SL R107 per generatie

Hoe herken ik een USA-versie van de R107?

Er zijn slechts drie uitvoeringen/motortypes die vanuit de fabriek geleverd zijn in de USA. Dat zijn de 450 SL, 380 SL en 560 SL. Als je een andere motorisatie tegenkomt met een USA-inschrijvingsbewijs of de grote USA-bumpers, is dat niet origineel. Er bestond destijds een ‘grey market’ waarin bijvoorbeeld een 280 SL of 500 SL na zijn levering in Europa geëxporteerd werd naar de USA. Dit gebeurde voornamelijk omdat die modellen daar officieel niet te koop waren. In sommige staten kon de eigenaar bij zo’n wagen ook de originele bumpers behouden, terwijl in andere staten verplichte aanpassingen werden gedaan om te voldoen aan de lokale wetgeving. Daardoor zie je weleens een 280 SL met de grote USA-bumpers.

Herkenningspunten

  1. Achterlichten met rood eindstuk
  2. Stoplicht op de kofferklep
  3. Batterij in de koffer bij alle USA modellen vanaf 1974
  4. Teller in mph ipv km/u
  5. Koplampen met dubbele ronde lampen
  6. Grote bumper voor- en achteraan

In onze werkplaats doen we regelmatig de visuele ombouw van een USA-uitvoering naar de ‘Europese’ uitvoering. Dit omvat gewoonlijk de koplampen, de bumpers, de achterlichten, het derde stoplicht op de koffer en de kilometerteller. Zo bouw je deze wagens om naar de meer gewilde en elegantere versie van de R107. Een kwalitatief goede ombouw is een hele investering, maar levert ook een grote meerwaarde op. Een USA-uitvoering is meer waard na de ombouw.

Blijvende herkenningspunten na een ombouw zijn de batterij in de koffer, het motornummer en de originele bevestiging van de voorbumper aan het chassis.

Veelgestelde vragen over de Mercedes-Benz R107

Bij het overwegen van een Mercedes-Benz R107 komen vaak veel vragen naar boven. In deze sectie beantwoorden wij de meest voorkomende vragen over de R107 en geven we tips om een miskoop te vermijden. Zit u nog met andere vragen? Contacteer ons dan gerust, we helpen u met plezier verder!

De grote variatie in kwaliteit. De belangrijkste factor bij het bepalen van de waarde van een Mercedes-Benz R107 is de staat van de wagen. Als je een wagen wilt die zowel esthetisch als technisch in goede staat verkeert, is het op lange termijn altijd de betere financiële keuze om voor een exemplaar in de beste staat te kiezen. De kosten voor het kwalitatief herstellen van deze wagens kunnen snel oplopen. In onze werkplaats zien we regelmatig projecten die herstellingen nodig hebben voor een bedrag dat de aankoopprijs overstijgt. Vaak heeft de eigenaar dan een veelvoorkomende denkfout gemaakt door voor een slechter onderhouden exemplaar te kiezen omwille van de lagere aankoopprijs.

Verschillen tussen de generaties en uitvoeringen. Gedurende de lange productieperiode zijn er drie generaties van de R107 geproduceerd, elk met verschillende motorisaties. Binnen elke generatie zijn er USA-modellen die gemiddeld minder waard zijn, onder andere door hun grotere bumpers en lagere vermogen. Een USA 380 SL met 155 PK is gemiddeld minder waard dan een Europese uitvoering van de 380 SL met 218 PK. Daarnaast is er een groot verschil in productieaantallen tussen de verschillende uitvoeringen. Een model waarvan weinig exemplaren zijn gemaakt, wint doorgaans in waarde.

Welke Mercedes-Benz SL R107 u het best koopt, is afhankelijk van uw doelen. Bent u op zoek naar veel motorvermogen? Comfortabele en lange ritten? Of stijlvol cruisen met een echt oldtimergevoel? Daarnaast spelen het beschikbare budget en uw lange-termijndoelen een grote rol. Alle modellen hebben hun voor- en nadelen en elke R107 kan een degelijke wagen zijn. Het allerbelangrijkst blijft de algemene staat van de wagen. U zult veel meer plezier halen uit een minder populaire USA-uitvoering van de 380 SL in zeer goede staat dan uit een gewilde derde generatie 500 SL in gebrekkige staat.

  1. Zorg dat u weet wat u doet. Zoals bij alle grote aankopen en investeringen, maakt u bij de aankoop van een oldtimer Mercedes-Benz het beste een goed geïnformeerde keuze. Laat u begeleiden of zorg ervoor dat u zowel technisch als qua modelkennis op de hoogte bent. Zoekt u iemand die uw aankoop kan begeleiden? Lees hier hoe wij u kunnen helpen met professioneel aankoopadvies.

  2. Houd rekening met een budget voor herstellingen na de aankoop. Uit praktijkervaring weten wij dat zowat elke Mercedes R107 die te koop staat, nood heeft aan achterstallige onderhoudswerken en herstellingen. Als u het volledige budget in de aankoopprijs stopt, staat u achteraf gegarandeerd voor onverwachte kosten. De oplossing? Houd rekening met een budget voor herstellingen bij de aankoop.

  3. Koop de juiste R107 voor uw doelen. Wilt u een perfecte wagen waar niets of weinig op aan te merken is? Ga dan niet voor een wagen die versleten is en er niet uitziet. Restauratie komt gegarandeerd duurder uit dan meteen een mooie wagen kopen die slechts licht herstellingswerk nodig heeft. Is het visuele voor u minder belangrijk, maar wilt u zonder zorgen lange ritten kunnen maken? Voorzie dan wat meer budget voor technische herstellingen, met indien nodig minder aandacht voor het visuele.

Als Mercedes R107 specialist hebben wij klanten die bijna dagelijks of wekelijks met hun wagen rijden. We hebben ook klanten die drie keer per jaar op reis gaan met hun R107, maar verder niet veel rijden. Daarnaast zijn er mensen die enkel bij mooi weer rijden en hun wagen in perfecte staat willen houden. Elke rijder heeft andere doelen en gewoontes, het belangrijkste is dat u rekening houdt met uw eigen doelen bij de aankoop van uw Mercedes.

  • Allround en veelzijdig
    De grootste troef van de Mercedes-Benz R107 is zijn veelzijdigheid. Het is een wagen die zeer leuk is om sportief mee te rijden in de bergen, maar ook aangenaam en comfortabel om mee te cruisen. Doordat ze nog steeds modern aanvoelen, is er geen drempel om deze wagen te gebruiken voor een snelle rit naar de bakker op zondag. Daarnaast rijdt u zonder klachten en in alle comfort naar het zuiden van Frankrijk.

  • Waardevast met nog veel potentieel
    De prijzen van de R107 stijgen elk jaar. Geen risicovolle uitschieters die in waarde verdubbelen op een jaar om daarna weer in te zakken, maar wel een stabiele en betrouwbare groei. Over de laatste vijf jaar hebben wij een stijging van ongeveer €2.500,00 per jaar gezien. Deze wagens zijn momenteel nog ondergewaardeerd. De verwachtingen zijn dat de waarde van deze modellen nog aanzienlijk zal stijgen.

  • Betrouwbaar en hoge bouwkwaliteit
    R107-modellen die technisch in orde zijn, kunnen tegen een stootje. Een Mercedes-Benz uit deze periode is algemeen zeer degelijk en gebouwd om veel te weerstaan. Wagens die technisch in orde zijn, kunt u dus zonder problemen gebruiken voor een lange reis naar het zuiden.

  • Veilig en geschikt voor het verkeer van nu
    German safety engineering was een ding in de jaren ’70 en ’80. Omdat de R107 SL uit een luxesegment komt, behoren ze tot het beste wat Mercedes-Benz destijds te bieden had. Ze zijn standaard uitgerust met technologie die nog steeds relevant en de norm is. Een Mercedes 107 heeft standaard vier schijfremmen en daardoor een zeer goede remkracht. De uitvoeringen vanaf 1980 hebben optioneel ABS, en vanaf 1986 is dit als standaard uitrusting op alle modellen geleverd. Vanaf 1982 was ook een airbag voor de bestuurder verkrijgbaar als optie. Veel wagens hebben daarnaast elektrische ramen, centrale vergrendeling, airco, spiegelverwarming, enzovoort. Elke R107 heeft ook ingebouwde kreukelzones en veiligheidsnormen die hun tijd ver vooruit waren, waardoor u bij een ongeval veiliger bent dan in veel moderne kleinere wagens.