fbpx

Terrijn Classics werkplaats

De basis van Terrijn Classics is onze gespecialiseerde Mercedes-Benz oldtimer werkplaats. Dat is het hart en de kern van onze business en de plaats waar wij uw wagen in topvorm brengen en houden. Dit gebeurt met een gepassioneerd team van Mercedes oldtimer professionals die dag in, dag uit hun talent ontplooien en het beste van zichzelf geven. Het is voor ons van het grootste belang dat iedereen die hier werkt, hier ook met volle goesting is. Daardoor hangen we sterk aan elkaar als groep, wat te zien is in de hoge kwaliteit van ons werk en de vriendschappelijke band met onze klanten. Iedereen staat voor u klaar om het verschil te maken. 

Waarvoor kan u bij ons terecht?

Als Mercedes-Benz oldtimer garage helpen wij u bij alles wat uw wagen nodig heeft, van een klein onderhoud tot een complete restauratie. Om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen, heeft ieder teamlid zijn eigen specialisatie. Bovenop uitstekend technisch werk doen we er in onze werkplaats alles aan om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden en te betrekken bij uw project. Daarom krijgt u regelmatig updates over de voortgang van uw wagen. We plaatsen ook de gepresteerde werkuren en gebruikte onderdelen in een overzichtelijk geheel.

onderhoud

Een Mercedes-Benz oldtimer in topvorm houden doe je door de wagen regelmatig en op de juiste manier te onderhouden. Dat gaat verder dan het vernieuwen van de motorolie en het vervangen van de filter. Doordat wij als Mercedes oldtimer garage gespecialiseerd zijn in slechts één merk, bevat elk onderhoud een op maat gemaakte checklist van 30 tot 50 controlepunten. Hierdoor kunnen we bekende problemen preventief aanpakken en voorkomen.

herstellingen

Niet elke Mercedes-Benz heeft doorheen de jaren het juiste onderhoud gehad. Vaak worden wagens een tijd vergeten of verwaarloosd, waardoor hun technische staat achteruitgaat. Door die achterstallige herstellingen zijn veel wagens niet meer betrouwbaar, of rijden ze niet zoals het hoort. Een inhaalbeweging maken doen we door de nodige herstellingen op te lijsten in volgorde van belangrijkheid, zodat u gericht en geïnformeerd kunt investeren om uw wagen weer in topvorm te brengen.

restauratie

Wat is het verschil tussen het restaureren, herstellen en onderhouden van een Mercedes-Benz oldtimer? Bij onderhouden gaan we preventief te werk om problemen te voorkomen. Herstellingen doen we wanneer iets versleten is door ouderdom of door het bereiken van een bepaalde slijtagegrens. Bij een goed onderhouden wagen zal een nodige herstelling vaak opgemerkt worden tijdens het onderhoud, waardoor de wagen 'in orde' blijft doorheen de jaren. Het restaureren van een Mercedes-Benz oldtimer is het volgende niveau. Daarbij doen we niet enkel een technische herstelling, maar brengen we een onderdeel of stuk van de wagen terug naar zijn nieuwstaat, zowel visueel als technisch.

Health check

Om u en uw Mercedes-Benz oldtimer de beste service te bieden, hebben wij onze eigen ‘Health Check’ ontwikkeld. Dit is een uitgebreide controle van uw wagen waarbij we systematisch alle technische onderdelen en probleempunten overlopen en bekijken. Zo zorgen we ervoor dat u een goed beeld krijgt van de algemene staat van uw wagen, om vervolgens gericht te kunnen investeren in het verbeteren van uw Mercedes-Benz.

Health Check: een preventieve en uitgebreide controle

Health Check:
een preventieve en uitgebreide controle

Health Check: een preventieve
en uitgebreide controle

Om u zo goed mogelijk te informeren voordat we aan een project beginnen, hebben we onze Terrijn Classics Health Check ontwikkeld. Dit is een controle waarbij we uw wagen systematisch beoordelen en in kaart brengen. De Health Check is specifiek ontwikkeld voor Mercedes-Benz oldtimers die een tijdje hebben stilgestaan of recent zijn aangekocht door een nieuwe eigenaar. Daarnaast is onze Health Check ook zeer geschikt voor wagens die al langere tijd in uw bezit zijn, maar die een opfrisbeurt nodig hebben.

Dankzij de Health Check kunnen we eerst een plan opstellen van wat er allemaal moet en kan worden verbeterd. Vervolgens gaan we het nodige budget inschatten. Afhankelijk van het budget voeren we ten slotte op een gerichte manier de nodige herstellingen en restauratiewerken uit. We hebben deze werkwijze ontwikkeld zodat u een goed idee krijgt van wat uw wagen nodig heeft en welk budget er vereist is om het door u gewenste niveau te bereiken. De kosten van een restauratie kunnen namelijk hoog oplopen, en het laatste wat zowel u als wij willen, is een ontspoorde rekening die niemand had zien aankomen. Daarnaast ontdekken we door deze diepgaande controle ook problemen die anders onopgemerkt zouden blijven, met op termijn een panne of hogere herstellingskosten tot gevolg.

Ik heb er alvast grote problemen en kosten in de toekomst door vermeden en rij nu zorgeloos rond met mijn 300SL, gecheckt en verzorgd door het team van Terrijn Classics. Een absolute aanrader. Een kleine investering voor zorgeloos rijplezier.
Ik heb het grootste vertrouwen in Joren & team!! Ze weten wat ze doen aan onze wagens en op basis van goede planning en afspraken bouwen we verder aan een pad om de wagen in zijn optima forma te brengen.
Doe zo voort!!!
Zeer tevreden over de Health Check aan mijn R107, gevolgd door goede afspraken, perfecte service en technisch werk, en daarnaast het persoonlijk en zeer aangenaam contact.
Thanks, and way to go guys !!